Freshmeat wrote:Krosna wrote:Na mapě je celkem 437 hráčů. Tak to je tedy nářez. Proč jste nepsali do informace, že svět 7 bude nejdražší, nejmíň farem co pamatuji a o berylium ani nezakopnu. Tohle je cílená likvidace průměrně platících hráčů, jako jsem já.
Svět 5 celkem 1992 hráčů
Svět 6 celkem 1994 hráčů
Svět 7 celkem 437 hráčů.
Jen tak dál
Nijak nemame moznost primo ovlivnit pocet hracu. Pokud mas pocit, ze je tomu naopak, tak se radi nechame poucit, jak mame hrace primet hrat.
Pocet farem se odviji od poctu hracu. Minimum je 500 a pokud je ve hre vice nez 1000 hracu tak je to 1 farma na 2 hrace. Pokud je hracu mene nez 1000 tak ve skutecnosti na jednoho hrace pripada vice farem nez kdyz se pocet farem dopocitava z poctu hracu.
Beriliova farma je radove vzacnejsi nez bezna farma (tzn. zatimco beznych farem je ted aktualne 110-140 od kazdeho druhu beriliovych farem je 12).
Na cetnosti farem se nic uz hodne dlouho nemenilo.
Naopak je mozne od int6 ziskat berylium z GSA kempu a na int7 dokonce 2x vice nez na int6.
Smyslem neni hrace od hry odradit, ale primet je k tomu, aby o berylium bojovali. Tezko je k tomu primejeme, kdyz kazdy bude mit k dispozici svych 5 beryliovych farem.
Ale vždycky máte možnost nepřímo ovlivňovat počet hráčů a to tím, že tady bude znatelně vidět, že se na této hře pracuje. Znám lidi co do hry narvou měsíčně skoro 1000 dolarů, ale v té hře se pořád něco děje kupředu, nové jednotky, výzkum, kraftění blbá změna názvu města za peníze. Ani já nejsem troškař, když to za něco stojí. (a o peníze tady jde v první řadě)
Pokud vím v dnešní době, pokud hra není nějak provázána s mobilem je to jenom na škodu té hře. Dovolím si upozornit, že kdysi to fungovalo. Ta starší "primitivnější" hra to uměla. Dneska jen pokud podporuje Flash ? Sakra kterej mobil to umí. Neříkám, že to máte celé nacpat do aplikace, ale pro začátek by stačilo posílat oznamování (stojí fronta, chybí berilko, přišla vám pošta, farma obsazena...) V lepším případě možnost naklikat stavbu přes mobil, chatovat atd. Funkční jenom pře premium a to stojí peníze (a o ty tady jde v první řadě)
Pak tu nemáme žádný výzkum, nebudu tady dlouze rozebírat něco co jsem ne jenom já psal, jak by to mohlo vypadat, nebo kde by jste se mohli inspirovat, jako jsou štíty, družice, fog of war, plošný dmg raket a jiné účinky zbraní, speciální schopnosti velitelů, superdrahé speciální jednotky (těžký mech) Ta hra pak přichází o spoustu věcí a další eventuální peníze za urychlení výzkumu nebo zkoumaní něčeho co vyžaduje jinak dřinu ve hře, nebo peníze (a o ty tady jde v první řadě)
Dále tady sice máte mise, ale jinak je příběh založen na intru a konec, prakticky žádné další nic, tu omáčku kolem berilka nikdo nezná. GSA většinou jenom stacionárně stojí a občas vás odněkud vykopne nebo napadne pevnost (dělá to ještě?) Proč nejsou víc akční jako, že nezaparkují před barákem a nesníží mi to produkci protože mě hacknuly, zničte je, nebo najměte hackera za peníze (a o ty tady jde v první řadě)
Žádné další stavby na mapě co se dají ničit, stavět, nebo zvyšovat výkon města, pevností a tedy další peníze, které by se za to daly utrati (a o ty tady jde v první řadě)
Dení mise co by člověk mohl plnit a něco za to získat, berilko, urychlení stavby, zlaťáky, třeba nějakou směšnou částku na nákup surovin. Například omezené množstvím v tom vašem stylu bojových misí na body + další za příplatek + s tím spojené výhody nejen pro hráče ale i pro vás, protože další mise navíc by byly za peníze (a o ty tady jde v první řadě)
Farmy, proč to nefunguje tak, že by se tam poslaly jednotky, které mají určitou nosnost a čím déle by tam byli tím více by si mohly odvézt. Automaticky by pak odjeli pryč, nebo by odletěli. Velitelé s logistickýma schopnostma (jo takové malé RPG) by to bral rychleji.
Po zničení jednotek GSA by se dali najít předměty a z nich něco skládat, vylepšení pro danou továrnu, pro velitele třeba bonus na odolnost tanků proti mechům. Ty jo to je přímo důl na peníze (a o ty tady jde v první řadě)
A můžeme se tu bavit donekonečna, ale vyloženě PC hra založená na cyklickém stavu: stav, stav, stav, stav, stav, bojuj, stav, stav, bojuj, bojuj, vyhraj/prohraj. Všimli jste si něčeho v tom podobného a divného? Nejsem si jist, ale neříkalo se kdysi, že to má být: stav, bojuj, bojuj, bojuj, bojuj, bojuj, bojuj vyhraj/prohraj. Každopádně je tu vlastně všechno při starém jako v době, kdy jsem to tu zabalil, protože se tu nic nedělo. Pak mi přišel e-mail, že jsou tu revoluční novinky a já natěšen jsem přišel a byl šokován, že se vlastně nic nezměnilo. Možná jste přepsali jádro, ale to tomu hráčovi co by chtěl s radostí dávat peníze nestačí. Pak se nedivte, že tu máte 2000 lidí z toho hrajících tak 300?. Nevím, ale z toho moc nekápne.... Server sežere tak 2000 euro já fakt nevím jestli bych raději nedělal něco na co mám čas a tohle zabalil, nebo z toho udělal konečně výdělečnou a úspěšnou hru.